Svenska Engelska
21 februari 2016

Vi summerar 2015

Efter ett intensivt 2015 har vi nu flera projekt som nu går mot slutleverans. Därför kan vi nu äntligen åta oss flera uppdrag inom kraftelektronik. Några punkter från förra året:

  • Under 2015 gjorde vi uppdrag åt 33 kunder och med 120 olika projekt och kretskort. Vi startade upp samarbeten med 6 nya kunder.
  • Under hösten anställdes Håkan Lindqvist som mönsterkortskonstruktör. Vi har nyligen också anställt Jonas Forssell som har arbetat som kraftkonstruktör på SAAB och Breas Medical. Jonas har specialkompetens inom bl.a. medicinstandarden 60601-1.
  • På Elektronikkonsult arbetar nu 10 specialister på kraftelektronik, 6 på mönsterkortslayout och 2 projektledare.
  • Under förra året intensifierade vi samarbetet med Realtime Embedded. Vi har sett ökande önskemål om att ta ett större helhetsansvar för både hård- och mjukvara.
  • Vi ser även en ökning i projekt där kunderna önskar att vi tar ett mera komplett åtagande. Förutom hård- och mjukvara innebär det mekanik och leverans av kompletta enheter.
  • Ett teknikområde som har ökat markant de senaste åren har varit motorstyrningar och mot högre effekter. Vi har även tagit fram en plattform och utvärderat kiselkarbid med lyckat resultat. Vi har uppnått en förlusteffektbesparing på 60 %.
  • Vi har fortsatt att investera i vårt labb och har det senaste året hjälpt flera företag som har haft EMC-problem.
  • Vi har även börjat hjälpa företag med REACH-analyser på deras produkter. Idag är det ett lagkrav att kunna informera köpare om produkten innehåller så kallade SVHC-ämnen.

Nyligen startade vi upp ett helt nytt projekt med en helt ny kund. Applikationen är säkerhetskritisk och får inte fallera. Affärsområdet, som ingår i en större koncern hade vi heller inte arbetat med tidigare. Extra roligt var det att höra att vi var valda efter en noggrann utvärdering och bedömdes som 1:a i Sverige på kraftelektronik. Roligt men också något att fortsätta leva upp till.

Som sagt, vi har flera uppdrag som snart slutlevereras. Har du ett projekt eller problem du behöver hjälp med så kan vi troligen åta oss det utan allt för lång startsträcka.

Kontakta: Vidar Wernöe, VD
vidar.wernoe@elektronikkonsult.se
+46 8 446 56 15

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap