Svenska Engelska

KraftDoktorn™

En gratistjänst för rådgivning inom elektronik och mönsterkortslayout.

När elektroniken inte fungerar som tänkt, produkten går sönder i drift eller inte klarar EMC-kraven, då bör du kontakta KraftDoktorn™.

Genom åren har vi sett många företag som sliter med problem kring konstruktion av de kraftelektroniken i en produkt. Det kan vara allt från strömförsörjningen (AC/DC eller DC/DC), lokala små DC/DC-omvandlare, drivelektronik till motorer eller annan kraft- och analogelektronik. Inte sällan är det en digitalkonstruktör som fått uppgiften att även konstruera kraften. Ofta beror problemen på en kombination av bristfällig kompetens kring kraftelektronik och dålig mönsterkortslayout. Ledarna är tunna och layouten har stora jordloopar. Resultatet har vi sett många gånger. Dåligt genomtänkta konstruktioner som inte är stabila eller klarar EMC-kraven. I värsta fall har produkten haft inbyggda fel, med högt felutfall som resultat.

Typiska problemområden där KraftDoktorn™ kan bistå är:

  • Felanalyser där produkten har dålig tillförlitlighet
  • EMC problem
  • Granskning av mönsterkortslayouter
  • Producerbarhetsgranskning (DFM)
  • Rådgivning kring elektronikkonstruktionen

Praktiskt fungera det så att man beskriver problemet och bokar en tid. Det är till stor hjälp om vi får ta del av tekniska underlag innan konsultationen. Tillsammans med dig går våra experter igenom förslag till åtgärder och rekommendationer för vidare arbete. Vid behov finns även möjligheten att utföra mätningar i vårt mycket välutrustade labb. Den kostnadsfria konsultationen sker i våra lokaler i Stockholm.

Att konsultationen ska vara gratis gör att även konstruktören på det stora företaget kan få hjälp utan att behöva få fram en formell beställning. Vår önskan och ambition är att det ska vara lätt att kontakta KraftDoktorn™. Kontakta KraftDoktorn™ via e-mail: kraftdoktorn@ekpower.se eller genom att ringa oss på 08-4465600.

Här kan du läsa om vilka typiska fel vi har hittat

På EK Power Solutions arbetar några av Sveriges främsta experter på kraftelektronik, strömförsörjning, motorstyrning och mönsterkortslayout. Alla anställda har lång praktisk konstruktionserfarenhet av elektronikutveckling. Vår styrka är komplexa konstruktioner där stora krav ställs på EMC, vibration, kylning eller annan miljöpåverkan. Vi arbetar i hela produktlivscykeln från koncept till produktförvaltning. Vi har funnits sedan 1978 och är certifierade enligt ISO9001 och 14001.

Kontaktpersoner

Vidar Wernöe

Verkställande direktör
+46 (0)8 446 56 15
Maila mig »

Henrik Sennerö

Teknikchef
+46 (0)8 446 56 16
Maila mig »

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap