Svenska Engelska
kraftsystem

Tack för ditt svar – 2018!

Jag uppskattar att du tog dig tid att svara på frågorna i kundundersökningen.

I samband med detta tänkte jag även ge en kort statusuppdatering kring vad som händer hos oss.

1978 grundades det som idag är EK Power Solutions. Vid ingången till 2018 fattade vi beslutet att efter 40 år byta företagsnamn till just EK Power Solutions. Du kan läsa mera om varför här.

Genom åren har vi växt till Nordens ledande designhus inom kraftelektronik och mönsterkortslayout. Just nu pågår ett intensivt arbete med att utveckla och växa verksamheten ytterligare.

Ett tydligt kundbehov som vi sett öka är behovet av mjukvara i våra konstruktionslösningar. Därför anställde vi i våras Robert Pettersson, embeddedutvecklare med över 20 års erfarenhet av elmotormotorstyrningar.

Vi har också under året anställt Edvin Risseh som kraftkonstruktör. Edvin håller på att avsluta sina doktorandstudier i kraftelektronik vid KTH och har även en civilingenjörsexamen från Luleå universitet. Vi har också anställt Michelle Niu, civilingenjör i kraftelektronik från Kina. Med sig har hon har 6 års konstruktionserfarenhet av kraftelektronik från Philips.

Den 21 januari 2019 börjar Tommy Palm som elektronik- och embeddedkonstruktör hos oss. Med sig har han lång konstruktionserfarenhet från bolag som Nira och senast Flowshape.

De senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på våra CAD-tjänster. Ett viktigt beslut har därför varit att utöka vår CAD-verksamhet, som nu omfattar 7 medarbetare. Senaste tillskottet är Jonas Wååg med 18 års erfarenhet av att konstruera mönsterkort i Cadence/OrCAD.

Vi har dessutom utökat vår kapacitet på mönsterkortslayouter och gör, sedan en tid tillbaka, konstruktionerna i Cadence/OrCAD och Altium Designer utöver CADint. Du kan läsa mera om våra satsningar inom mönsterkortslayout här.

I våras anställdes också Susanne Löfstedt som CFO. Det pågår ett intensivt arbete med våra administrativa processer. För dig som kund har det inneburit att våra fakturor från och med 1. december har fått ett nytt utseende och kommer direkt från vårt system Visma.

Har du tankar, synpunkter eller idéer kring vår verksamhet eller om vi kan hjälpa till med något så tveka inte att kontakta mig.

Med hopp om ett fortsatt gott samarbete.

Med vänlig hälsning
Vidar Wernöe

Kontaktpersoner

Vidar Wernöe

Verkställande direktör
+46 (0)8 446 56 15
Maila mig »

Per Jennel

Försäljningschef
+46 (0)8 446 56 10
Maila mig »

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap