Svenska Engelska
kraftsystem
11 mars 2019

Rekordår 2018 – rustat för tillväxt

Tempot i vidareutvecklingen av EK Power Solutions har varit högt under 2018. Vi kan konstatera att 2018 slutade med omsättningsrekord. Totalt växte vi med 30% och omsättningen landade på 33 MSEK. Vi är stolta över att ha börjat arbeta med många nya kunder och vår kundtillströmning har ökat med över 40 %.  

Att vi lyckas behålla befintliga kunder och växa med nya är otroligt roligt.

2018 fyllde vi 40 år och bytte också bolagsnamnet från Elektronikkonsult till EK Power Solutions. Syftet var att bättre återspegla vår affärsidé – att vi är ett designhus för kraftelektronik och mönsterkortslayout.

Under året har vi satsat på att bygga upp en egen verksamhet kring mjukvara till elmotorstyrning och embeddedutveckling. Styrning av elmotorer är ett expansivt tillväxtområde för oss. Verksamheten förstärktes med rekryteringen av Robert Pettersson som har mer än 20 års erfarenhet av mjukvara till elmotorer från bolag som Allied Motion och Mydata.

Vi har också satsat stort på vår verksamhet för mönsterkortslayouter med införande av nya CAD-system. Idag gör vi layouter i Cadence OrCAD/Allegro, Altium Designer och CADint. Vårt förstärkta team av sex CADare gör kompletta tillverkningsunderlag åt ett växande antal kunder. I vår kundundersökning 2018 fick vi betyget 4.9 av 5.0 för våra tillverkningsunderlag. Det är resultat av vårt processarbete och att alltid leverera tillverkningsunderlag av toppklass.

Totalt består EK Power Solutions av 24 medarbetare varav 21 utvecklingsingenjörer med en genomsnittlig konstruktionserfarenhet på över 20 år. Detta ger oss en unik position som Nordens ledande designhus på kraftelektronik och mönsterkortslayout. Att våra kunder får tillgång till hela vårt samlade team ses av våra kunder som en stor fördel jämfört med att hyra en enskild resurskonsult eller att utveckla själva.

Med nya stora lokaler, vårt välutrustade elektroniklabb och låga personalomsättning är vi rustat för fortsatt tillväxt. Målsättningen framåt är att öka med ytterligare kunder och medarbetare. I januari välkomnade vi Tommy Palm, med lång karriär från fordons och marinindustrin, till EK Power Solutions. Med sin gedigna erfarenhet och kompetens är han en stor tillgång för oss.

Nu söker vi också en driven projektledare med potential att växa in i en COO-roll. Läs mera här

Sammantaget ser vi med tillförsikt på 2019.

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap