Svenska Engelska
4 oktober 2009

Monterade kretskort på 7 arbetsdagar från mönsterkortslayouten är klar

Tycker du att det tar för lång tid från att konstruktionen är klar tills du har prototyper som du kan verifiera? Som elektronikkonstruktör har det stor betydelse att man får en snabb återkoppling på konstruktionsarbetet. Detta ökar tillförlitligheten i konstruktionsarbetet och ger en kortare tid fram till produktlansering.

Tillsammans med legotillverkaren Legotronic har vi utvecklat en process för att snabbt kunna leverera prototyper till en rimlig kostnad. Så här fungerar det:

Våra experter hjälper dig att ta fram mönsterkortslayouten och kompletta tillverkningsunderlag för kretskortet. Vi köper komponenter och mönsterkort. 7 arbetsdagar efter att mönsterkortskonstruktionen är färdig, levererar vi de första prototyperna. Montage sker då hos oss på Elektronikkonsult. Genom vår process och utvecklade samarbete med Legotronic levererar vi ett större antal prototyper inom ytterligare 7 arbetsdagar.

Processen är väl utprövad under flera års tid och på ett stort antal kort. Den fungerar lika bra för enklare kort med några tiotals komponenter som för kort med 1000 komponenter. Leveranstiderna klarar vi utan att forcera arbetet.

Exempel på monterat kretskort. Kortet har 184 komponenter och är 100% ytmonterat. Efter leverans av mönsterkorten monterades 3 kort hos Elektronikkonsult och levererades dagen efter till kund.

 Vi som tillverkare uppskattar den kvalitet som Elektronikkonsult har på sina underlag redan från prototyptillverkningen. Vår beredning i Cam-system blir minimal när allting stämmer. Det underlättar mycket för oss att hålla kvaliteten och leveranstiden på mycket hög nivå redan från början. Detta gör också att man kan få en mycket kostnadseffektiv framtagning av prototyper.”
Ulf Sandberg, VD Legotronic AB

Legotronic är en legotillverkare av elektronik till företrädesvis svenska kunder. De jobbar ofta med mycket avancerade lösningar med hög packningstäthet samt det senaste när det gäller nya komponenter. De har en av dom modernaste produktionslösningarna i Mälardalen. Detta gör att man kan leverera elektronik med mycket hög kvalitet till rätt pris.

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap