Svenska Engelska
25 december 2012

Ingenjörers bidrag till hållbar samhällsutveckling prisas

SER, Sveriges Elektro- och Dataingenjörers Riksförening utlyser två priser – för den mest förtjänstfulla ingenjörsgärningen samt för bästa examensjobb/doktorsavhandling inom SERs verksamhetsområden.

SER Prize tilldelas den individ eller grupp som stått bakom de senaste årens mest intressanta genombrott inom smart och hållbar samhällsutveckling. SER Junior Prize tilldelas bästa examensarbete eller doktorsavhandling inom samma område.

– Att utveckla lösningar för en hållbar samhällsutveckling är både nödvändigt och en fantastisk affärsmöjlighet just nu. Ämnet är mer aktuellt än någonsin. De senaste rapporterna pekar på en katastrofal klimatutveckling om inget drastiskt görs för att minska utsläppen och överförbrukningen av jordens resurser säger Sten Jacobson, ordförande i juryn och tillika medlem i SERs styrelse.

– När frågan från SER kom om jag ville delta i juryarbetet var det självklart att säga ja. Att kombinera teknik och miljöfrågor har alltid varit viktigt för mig och något jag aktivt engagerat mig i de senaste åren säger Vidar Wernöe, VD på Elektronikkonsult.

Pristagarna får jämte äran och en statyett en kontantsumma på 20 000 respektive 10 000 kronor. Nomineringen är fri – vem som helst kan fram till 31 januari föreslå kandidater till priset.

Läs mera om utlysningen här

Instruktion kring hur nomineringen går till kan man läsa här

De nominerade behöver inte vara medlemmar i SER, men ingenjörsgärningen ska ha skett inom SERs verksamhetsområden – elkraft, elektronik, data eller IT.

För mer information kontakta Sten Jacobson, 0708-337 295, sten.jacobson@ser.se

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap