Svenska Engelska
5 september 2022

Fredrik Ståhl – utses till ny VD på EK Power Solutions

Den 1 oktober tillträder Fredrik Ståhl tjänsten som VD och efterträder därmed Vidar Wernöe som har lett bolaget sedan år 2000.

EK Power Solutions är Nordens ledande konstruktionshus inom kraftelektronik och elmotorstyrning. Utvecklingsuppdragen utförs huvudsakligen från bolagets lokaler i Danderyd norr om Stockholm. Kunderna är högteknologiska bolag i Norden inom industri, cleantech, förnybar energi, försvar, maritim och järnväg.

Bolaget grundades 1978 och har utvecklats till att bli den främsta nordiska aktören inom utveckling av kundanpassade kraftelektronikprodukter. De senaste 3 åren har bolaget gjort uppdrag till över 100 kunder. EK Power Solutions har tjugo anställda och en årsomsättning på 50 MSEK.

Ett stort tillväxtområde för EK Power Solutions är elmotordrivna system som idag står för över 60 procent av elanvändningen inom industrin och nästan 40 procent av Sveriges totala elanvändning. Effektivare kraftelektronik och elmotorstyrningar är en möjliggörare i den elektrifiering som nu görs för att uppnå klimatmålen. EK Power Solutions högeffektiva lösningar bidrar till bättre energieffektivitet och en hållbar utveckling.   

Fredrik Ståhl kommer närmast från tjänsten som Business Manager, Motion & Control, på Compotech. Där har han under de senaste 13 åren, tillsammans med sitt team av erfarna specialister, arbetat med att hjälpa främst nordiska kunder att bli konkurrenskraftiga inom elektromekaniska precisionsrörelser.

Genom VD-bytet får EK Power Solutions en fortsatt gedigen erfarenhet av att följa med kunden hela vägen från behov till färdig produkt i serieleveranser, hela tiden med fokus på kundvärde och att uppnå stark konkurrenskraft tillsammans med våra kunder.

Vidar Wernöe kommer att kvarstå som anställd i bolaget och fortsatt bidra till dess utveckling framåt.

Det är med stort engagemang och glädje jag tar över ett mycket välskött bolag med starkt renommé i en bransch som förväntas växa kraftigt i och med den fina marknadspositionen i den pågående elektrifieringsboomen. Det är en förmån att få arbeta med de allra främsta kraftelektronikkonstruktörerna i Norden och att få fortsätta att tillsammans med våra kunder skapa mycket konkurrenskraftiga lösningar och produkter. Vidar har på ett mycket framgångsrikt sätt utvecklat bolaget under se senaste 22 åren och det känns oerhört spännande och kul att föra vidare stafettpinnen. Att dessutom ha förmånen att ha Vidar kvar i bolaget garanterar kontinuitet och en ovärderlig branscherfarenhet, säger Fredrik Ståhl.

Under mina 22 år som VD för EK Power Solutions har jag fått vara med om en häftig resa. Tillsammans med våra anställda har vi byggt en unik ingenjörsanda där vi drivs av stoltheten över att utveckla kvalitetsprodukter. Att få arbeta med högkompetenta ingenjörer har alltid givit en stor trygghet i leveransen. Att på eget initiativ få lämna över VD-rollen till Fredrik känns roligt och mycket bra. Hans dokumenterade goda resultat och ledaregenskaper från Compotech bådar gott för den vidare utvecklingen av EK Power Solutions, säger Vidar Wernöe.

För ytterligare information:

Fredrik Ståhl, Business Manager, Compotech Provider AB, +46 70 864 15 33 
Vidar Wernöe, VD EK Power Solutions AB. +46 70 605 56 15

Vi söker flera kolleger till vårt duktiga ingenjörsteam

Elektrifieringen ökar stort och kommer vara viktig för den gröna omställningen som behövs för att nå klimatmålen. 
Vill du arbeta i teknikens framkant och bidra i omställningen? Har du ett passionerat intresse för utveckling av kvalitetsprodukter? Gillar du att skapa goda kundrelationer och utveckla riktigt bra produkter? Då kan du bli kollega med Sveriges främsta specialister inom kraftelektronik och mönsterkortslayout.

Läs mer om våra tjänster här: 
Kraftkonstruktörer
Mjukvaru- och embeddedutvecklare
Teknisk projektledare

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap