Svenska Engelska
28 augusti 2009

Elektronikkonsult introducerar KraftDoktorn

En gratistjänst för rådgivning inom kraftelektronik och mönsterkortslayout.

När inte kraftelektroniken fungerar som tänkt, produkten inte klarar EMC-kraven eller när du behöver rådgivning av en expert på analog elektronik, då bör du kontakta KraftDoktornTM.

Genom åren har vi sett en mängd företag som sliter med problem kring konstruktion av de analoga delarna i en produkt. Det kan vara allt från strömförsörjningen (AC/DC eller DC/DC), lokala små DC/DC-omvandlare, drivelektronik till motorer eller annan kraft- och analogelektronik. Inte sällan är det en digitalkonstruktör som fått uppgiften att även konstruera kraften. Ofta beror problemen på en kombination av bristfällig kompetens kring kraftelektronik och dålig mönsterkortslayout. Ledarna är tunna och layouten har stora jordloopar. Resultatet har vi sett många gånger. Dåligt genomtänkta konstruktioner som inte är stabila eller klarar EMC-kraven. I värsta fall har produkten haft inbyggda fel, med högt felutfall som resultat.

Typiska problemområden där KraftDoktornTM kan bistå är:

  • Felanalyser
  • Granskning av mönsterkortslayouter
  • Producerbarhetsgranskning (DFM)
  • Rådgivning kring analog konstruktion

Praktiskt kommer det att fungera så att man beskriver problemet och bokar en tid. Det är till stor hjälp om vi får ta del av tekniska underlag innan konsultationen. Tillsammans med kunden går en av våra experter igenom förslag till åtgärder och rekommendationer för vidare arbete. Vid behov finns även möjligheten att utföra mätningar i vårt mycket välutrustade lab. Den kostnadsfria konsultationen sker i Elektronikkonsults lokaler i Danderyd.

– Att konsultationen ska vara gratis gör att även konstruktören på det stora företaget kan få hjälp utan att behöva gå via inköpsavdelningen. Vår önskan och ambition är att det ska vara lätt att kontakta KraftDoktornTM, säger Vidar Wernöe, VD på Elektronikkonsult.

Kontakta KraftDoktornTM via e-mail: kraftdoktorn@elektronikkonsult.se eller genom att ringa oss på 08-4465600.

Mer information hittar du här

På Elektronikkonsult arbetar några av Sveriges främsta experter på analog elektronik, motorstyrning och mönsterkortslayout. Alla anställda har mer än 12 års praktisk konstruktionserfarenhet av analog elektronik. Vår styrka är komplexa konstruktioner där stora krav ställs på EMC, vibration, kylning eller annan miljöpåverkan. Vi arbetar i hela produktlivscykeln från koncept till produktförvaltning. Vi har funnits sedan 1978 och är certifierade enligt ISO9000 och 14001

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap