Svenska Engelska
21 februari 2021

EK Power Solutions växer kraftigt och befäster positionen som Nordens ledande designhus på kraftelektronik

Trots det tuffa coronaåret 2020 slutade vårt resultat med en rekordomsättning på drygt 41 MSEK och en tillväxt på över 30 %. Totalt har vi de senaste 3 åren haft en fantastisk tillväxt på över 60 %.

Under 2020 har vi arbetat med flera stora nordiska projekt bland annat inom järnväg, miljöteknik, industri-, försvars- och flygindustrin. Totalt har vi haft uppdrag från 43 olika bolag, och trots coronaåret, för oss 9 helt nya kunder. Bara de senaste 3 åren har vi genomfört uppdrag till över 100 företag. Det befäster vår position som Nordens ledande designhus inom kraftelektronik.

Vi ser att vi har många återkommande kunder som söker samarbete med oss som utvecklingsbolag. Att kunna utveckla produkter i samverkan med EK Power ger fördelen att inte behöva hyra in en enskild konsult utan få hjälp av ett expertteam med ett 300 kvm stort labb. Med vår kompetens inom strömförsörjning, elmotorstyrning, batteriladdning, EMC och PCB-layout ligger vi helt rätt i tiden. Kraftelektronik är en nyckelkompetens inom den elektrifieringsvåg som nu drar över världen.

Vidar Wernöe, VD EK Power Solutions AB

Under 2021 har vi ambitionen att fortsätta vår tillväxtresa. Vi har en mycket bra orderingång och ser att vår kompetens och expertteam är efterfrågad. Därför fortsätter vi att söka efter flera duktiga konstruktörer – gärna med erfarenhet inom embedded och elmotorstyrning. På EK Power har vi en unik ingenjörsanda där vi tillsammans utvecklar produkter som vi känner stor stolthet över.  

Vill du bli del av vårt expertteam kolla in våra tjänster här.

Som del av vår satsning framåt byter EK Power Solutions moderbolag namn till EK Power Group. Vi kommer under det kommande året återkomma med flera nyheter som speglar vår satsning framåt.

För mer information kontakta:
Vidar Wernöe

Vidar Wernöe med ett 6-axligt drivsystem
« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap