Svenska Engelska
31 oktober 2016

DW 3000 nominerad till Swedish Embedded Award för 2016

Elektronikkonsult har tillsammans med Sievert och Realtime Embedded nominerats till Swedish Embedded Award.

Swedish Embedded Award delas årligen ut till bästa konstruktioner inom embeddedteknik. Detta pris är instiftat för att lyfta fram och visa på elektronikens oändliga möjligheter, samt stimulera och uppmuntra till mer och fler smarta lösningar som i sin tur skapar stärkt konkurrenskraft.

DW 3000 har nominerats för sin innovativa konstruktion och representerar ett paradigmskifte inom värmeverktyg.

DW3000

Takläggning har traditionellt utförts med gasol och öppen låga. Detta medför en förhöjd brandrisk vilket drivit på utvecklingen av eldrivna varmluftsverktyg. Historiskt har dessa värmeverktyg konstruerats kring en allströmsmotor. Nackdelen med dessa är att verktygen blir stora och tunga för att kunna leverera ett bra luftflöde vid en hög temperatur. Varvtalet blir också inspänningsberoende och detta är speciellt kännbart på byggarbetsplatser med dåliga elnät.

I DW 3000 används en borstlös dc-motor för att generera luftflödet. Den största fördelen är betydligt högre fläkthastigheter med en mindre motor. Högre varvtal ger högre tryck och luftflöde, något som i sin tur gör att verktyget kan upprätthålla ett högre luftflöde med olika munstycken. Detta gör att arbetet för användaren går fortare. Jämfört med konkurrenterna har DW 3000 40 % högre luftflöde.

En mycket stor fördel med den borstlösa dc-motorn är att vi i DW 3000 kan styra fläkthastigheten, flödet och temperaturen exakt och oberoende av inspänningen. För verktyget har vi konstruerat en elektronik med ett extremt inspänningsområde. Detta för att klara fältdrift med generatorer som har dåligt reglerad utspänning. Verktyget har försetts med en inbyggd voltmeter för impedansmätning av matande nät. Det informerar användaren om det krävs kraftigare eller kortare kablar på grund av för stort spänningsfall.

En ytterligare stor fördel mot konkurrenterna är storleken på DW 3000. Både diametern på handtaget och totalvikten är betydligt mindre än hos konkurrenterna. Totalt sett ger detta en klart bättre ergonomi.

DW 3000 har försetts med en ljusstark LED display och ett klart enklare gränssnitt än konkurrenterna. I många användningstillämpningar är miljön smutsig. Därför är DW 3000 konstruerad så att luftfiltret är enkelt att ta bort och rengöra. Tack vare verktygets innovativa cool-down funktion är det enkelt och säkert för användaren att plocka ner verktyget i verktygsväskan när arbetet är utfört.

DW 3000 har testats av professionella användare i riktiga fälttester i olika miljöer. Testerna som genomförts runt om i Europa och USA, och visar att DW 3000 och värmeverktygets avancerade elektronik klarar sitt arbete under tuffa driftförhållanden. Verktyget finns, sedan maj 2016, att köpa och är nu i volymproduktion.

För ytterligare info se:

http://www.sievert.se/swedish-electronics-embedded-awards-2016/

https://elektronikkonsult.se/elektronikkonsult-utvecklar-varmeverktyg-med-sievert/

Besök oss på Embedded Conference 22-23 november i Kista, Stockholm. Då visas även DW 3000.

embedded_600x110px_besok

« Tillbaka

Certifikat & Medlemskap

Copyright 2015 EK Power Solutions AB - Brandson AB - Webbyrå Stockholm - Sitemap